100 g pakastepinaattia tai pari isoa kourallista tuoretta. Myös nokkonen käy!
Vatkaa munat ja maito kevyesti, yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää munamaitoon. Surauta pinaatti tai nokkonen sauvasekoittimella vissyn kanssa sosemaiseksi. Lisää taikinaan voisulan kanssa.
Anna taikinan turvota vähintään puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna vohvelirauta, öljyä tai voitele se tarvittaessa ja paista vohvelit rapeiksi ja kullankeltaisiksi.
Lohi & uppomuna
50 g kylmäsavulohta / vohveli ½ avokadoa / vohveli 1 kananmuna / vohveli tuoreita pinaatinlehtiä ja yrttejä koristeeksi mustapippuria suolaa uppomuniin 2 rkl väkiviinaetikkaa
Keitä uppomunat: Mittaa 3 litran kattilaan 2 litraa vettä. Lisää väkiviinaetikka ja nosta kattila hellalle lämpenemään. Kun vesi alkaa kiehua, pyöräytä kauhalla veteen pyörre ja riko muna keskelle pyörrettä. Keitä poreilevassa vedessä 2 minuuttia, nosta reikäkauhalla pois ja valuta talouspaperin päällä. Tee korkeintaan 2 uppomunaa yhtä aikaa.
Kasaa tuoreen vohvelin päälle kourallinen pinaatinlehtiä, siivutettu puolikas avokado, pari viipaletta kylmäsavulohta sekä lämmin uppomuna. Mausta yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
neljälle8 viipaletta vaaleaa leipää16 paksua siivua emmentaljuustoa150 g suolalihaa tai pastramia200 g hapankaalia valutettuna50 g pehmeää voita2 suolakurkkua lisukkeeksi Nämä rapsakat leivät voi paahtaa myös vohveliraudassa. Leikkaa leivät melko paksuiksi siivuiksi. Voidella ei tarvitse, sillä nämä leivät voidellaan ulkopuolelta. Kokoa päälle reilusti suolalihaa ja hapankaalia. Lisää 2 paksua juustoviipaletta ja paina leivät vastakkain. Sipaise leivän
Kesämintut pitävät vihreän värinsä makusiirapissa. Kun rypätyt oksat nostaa ripeästi kuumasta kylmään veteen, väri vain syvenee. Siirapista saa minttujuoman laimentamalla.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.