neljälle

1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä (alkoholitonta)
1 sitruuna
½ tl mustapippuria rouhittuna
2 rkl voita
50 g mustaleimaraastetta

Pinnalle
tuoreita salvian lehtiä

Mittaa vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta ja pidä liemi lämpimänä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin melkein kokonaan. Lisää sitten kauhallinen kuumaa kasvislientä. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja välillä sekoittaen, kunnes riisi on napakan kypsää. Se vie noin 16 minuuttia.

Pese sitruuna risoton kypsyessä, raasta sen kuori ja purista mehu pieneen astiaan. Paista salvianlehdet toisella pannulla voin ja öljyn sekoituksessa rapeiksi. Jätä sivuun odottamaan.

Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste valmiiseen risottoon. Lisää pippuri, voi ja juusto. Sekoita.

Viimeistele paistetulla salvialla.

Jaa artikkeli