
Tuunattu purkkirokka
Tölkkihernekeitto on hyvää, mutta pienillä lisillä siitä saa vieläkin parempaa. Laskiaisena tai ihan muuten vaan.
Kotoisia makuja, vähän viime aikojen villityksiäkin – reseptejä arkeen ja juhlaan. Tuoksuvat leipomukset saunaillan suolaspaloista loppuviikon vierasvaroihin.
Tölkkihernekeitto on hyvää, mutta pienillä lisillä siitä saa vieläkin parempaa. Laskiaisena tai ihan muuten vaan.
Pullat ja kasvikset kypsyvät samalla pellillä puolessa tunnissa. Muhkealla annoksella ruokkii isommankin joukon nälkäisiä.
Suuri punainen paahdetaan ensin uunissa, sitten se palastellaan pieniksi. Viinietikalla, sinapilla ja kapriksilla maustettu tartar on hieno avaus juhla-aterialle.
Suklaalla silattu kotitekoinen konvehti pärjää herkkuvertailussa. Täytteen kookoshiutaleet ja mantelijauhe maustetaan pomeranssilla, tyrnimehulla sekä tilkkasella jaloa juomaa.
Pekonia, naudanlihaa, sieniä ja muhkeita juurikkaita. Pitkään uunissa hautuva pataruoka saa lisämureutta punaviinistä. Pata lämmittää syöjänsä varpaankärkiä myöten.
Pellillä paahdetut ainekset keitellään pehmeiksi. Siitä syntyy syksyinen soppa, kuin samettia.
Sienisoppa saa uutta pehmeyttä palsternakasta. Pulleasta juureksesta saa sopalle myös kauniit koristeet kuorimaveitsellä vuolemalla.
Silli maustetaan mustaherukanlehdillä ja pätkällä raparperinvartta. Munavoi saa aivan uuden sävyn, kun kananmunat piipahtavat savustuspöntössä keittämisen jälkeen.
Kahvikakun tyylinen, mehevä mantelikakku paistetaan pyöreässä vuoassa. Pinnan mantelilastut paahtuvat uunissa sopivasti.
Kunnon kasvipihvi paistetaan linsseistä. Peruna ja porkkana antavat paistikkaalle mukavaa röstin tuntua.
Muffinivuoan koloihin taputellaan ensin taikina, sitten lisätään kermainen tyrnitäyte. Koko komeus huputetaan marengilla.
Pyttäri paistetaan jalokalasta, potusta ja juureksista. Kun päälle vielä nostetaan häränsilmät, ei kukaan jää nälkäiseksi.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.