Tattipaistos
Eilisen pottu on tämän päivän ilo, olipa arki eli pyhä. Herkkutateilla ja lempijuustolla höystettynä paistos passaa vaikka juhlapöytään.
Sienisoppa saa uutta pehmeyttä palsternakasta. Pulleasta juureksesta saa sopalle myös kauniit koristeet kuorimaveitsellä vuolemalla.
neljälle
2 kourallista kuivattuja tatteja
1–2 sipulia
1 iso palsternakka
muutama timjaminoksa
1 1/2 litraa kasvislientä
suolaa ja pippuria
ripaus sokeria
öljyä ja voita paistamiseen
3 dl kermaa
Kuori palsternakka. Vuole kuorimaveitsellä muutama pitkä suikale koristeeksi, pistä ne sivuun. Pilko palsternakka karkeasti. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja palsternakkapalat öljyn ja voin seoksessa.
Lisää kuivatut sienet, timjami ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljakseen kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kerma. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla, soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Grillaa tai paahda kuivalla paistinpannulla muutama rapsakka palsternakkalastu koristeeksi.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.