Pekonia, naudanlihaa, sieniä ja muhkeita juurikkaita. Pitkään uunissa hautuva pataruoka saa lisämureutta punaviinistä. Pata lämmittää syöjänsä varpaankärkiä myöten.
kuudelle
1,2 kg naudan etuselkää, rintaa tai lapaa
2 sipulia
10 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 palsternakka
1 pullo huokeaa punaviiniä
100 g pekonia
200 g metsä- tai herkkusieniä
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl tomaattipyreetä
suolaa ja mustapippuria
tuoretta timjamia, rosmariinia, salviaa ja persiljaa
muutama laakerinlehti
öljyä paistamiseen
Leikkaa lihat reiluiksi paloiksi (noin neljä senttiä kanttiinsa). Ruskista huolella muutamassa erässä öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pataan.
Ruskista suikaloitu pekoni. Lisää paloitellut juurekset samaan pannuun, mausta ja kaada pataan lihojen päälle.
Lohkaise voi pannulle, ruskista sienet ja ripottele vehnäjauhot päälle. Sekoita ja lisää ensin tomaattipyree, sitten viini. Kaaputtele hyvät maut paistinlastalla pannusta liemeen.
Kumoa pannun sisältö pataan muiden ainesten päälle. Lisää tarvittaessa vettä kunnes kaikki ainekset peittyvät. Mausta yrteillä, suolalla ja laakerinlehdillä sekä muutamalla pippurilla.
Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja anna muhia 3 tuntia kannen alla. Kun lihat ovat pehmeitä ja pata muhkean maukas, tarkista kastikkeen koostumus ja maku. Jos liemi on liian laihaa, tee vielä pieni vehnäjauhosuurus esim. ruokalusikallisesta vehnäjauhoja ja tilkasta vettä. Pyöräyttele suurus pataan ja anna hautua vielä hetken. Lisää suolaa ja mausteita tarpeen mukaan.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.