Kuutioi raparperit ja hienonna herukanlehdet. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja raparperikuutiot. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Lisää herukanlehtisilppu. Kaada mausteliemi sillifileiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.
Savumunavoi
8 kananmunaa
100 g pehmeää voita
ripaus suolaa
muutama tuoreen persiljan oksa
Laita munat kiehumaan. Nosta 4 munaa kylmään veteen 3–4 minuutin kohdalla. Loput saavat kypsyä 7 minuutin muniksi.
Kuori jäähtyneet löysemmät munat ja halkaise ne. Nosta ne savustuspönttöön, savusta 5 minuuttia tai kunnes munat ovat saaneet hienon savuisen värin.
Kuori loputkin munat. Kokoa kaikki munat kulhoon, lisää pehmeä voi ja muhenna haarukalla munavoiksi. Mausta suolalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa vaikka uusien perunoiden kyytipoikana.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Alkuruuaksi kuudelle 2 l herneenpalkoja 2 l vettä 2 rkl suolaa 150–200 g voita Keitä herneenpalkoja suolalla maustetussa vedessä 10–20 minuuttia herneiden sitkeydestä riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä. Herneet ovat parhaimmillaan, kun malto on pehmeää, mutta palko ei ole vielä käynyt veteläksi. Sulata voi. Tarjoa sormiruokana voisulan kera. Jokainen ruokailija kastaa herneenpalon voihin ja vetää maukkaan
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.