Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle–kuudelle

  • 2–3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 fenkoli
  • 1 ½ litraa kasvislientä
  • 200 g voipapuja
  • 200 g keitettyjä härkäpapuja
  • 200 g pakasteherneitä
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja pippuria

Pesto

  • 100 g parmesaania, pecorinojuustoa tai mustaleimaa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ½ punttia persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa tarvittaessa

Ohje

  1. Kuori ja pilko kasvikset kauniiksi, suunmukaisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset öljytilkassa, mausta ja lisää kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä, älä anna pehmetä liikaa.
  2. Lisää lopuksi pavut ja herneet. Tarjoa peston ja hyvän leivän kanssa.

Pesto

  1. Raasta tai paloittele juusto. Laita kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta kulhoon tai tehosekoittimeen. Käynnistä sauva- tai tehosekoitin ja ala kaataa öljyjä hitaasti ainesten päälle, kunnes tahna on paksua, mutta notkeahkoa. Peston voi tehdä myös käsin huhmareessa.
  2. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa tai leivän päällä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy