2–3 porkkanaa
1 sipuli
1 palsternakka
1 fenkoli
1 1/2 litraa kasvislientä
200 g voipapuja
200 g keitettyjä härkäpapuja
200 g pakasteherneitä
tilkka öljyä
suolaa ja pippuria
Kuori ja pilko kasvikset kauniiksi, suunmukaisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset öljytilkassa, mausta ja lisää kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä, älä anna pehmetä liikaa.
Lisää lopuksi pavut ja herneet. Tarjoa peston ja hyvän leivän kanssa.
Pesto
100 g parmesaania, pecorinojuustoa tai mustaleimaa
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 punttia persiljaa
1 valkosipulinkynsi
100 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
Raasta tai paloittele juusto. Laita kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta kulhoon tai tehosekoittimeen. Käynnistä sauva- tai tehosekoitin ja ala kaataa öljyjä hitaasti ainesten päälle, kunnes tahna on paksua, mutta notkeahkoa. Peston voi tehdä myös käsin huhmareessa.
Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa tai leivän päällä.
PERTTU PAULASTO
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Kanan keittäminen 1 (n. 1 kg) pakastekana n. 2 l vettä 1 rkl suolaa 1 tl kokonaisia valkopippureita 1 tl maustepippureita 2 laakerinlehteä 1 porkkana pala (n. 50 g) selleriä 1 sipuli Upota jäinen tai jääkaapissa sulatettu kana isossa kattilassa kiehuvaan veteen. Anna kiehua hetken ja kuori pinnalle kohonnut vaahto. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.