Siirry sisältöön

Ainekset

  • halkasijaltaan 23–24 cm kakkuvuokaan

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 200 g sitruunakreemiä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 225 g vadelmia

Kostutukseen

  • kostutukseen
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 2 tl sokeria

Koristeluun

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g sitruunakreemiä
  • 125 g vadelmia
  • sitruunamelissaa

Ohje

Uunin lämpö 175°

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna tarvittaessa.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Irrota vuoasta jäähtyneenä.

Täyte

  1. Vatkaa kerma ja vaniljarahka vaahdoksi. Sekoita kreemi, vaniljasokeri ja kuoriraaste vaahtoon.
  2. Vatkaa kerma ja vaniljarahka vaahdoksi. Sekoita kreemi, vaniljasokeri ja kuoriraaste vaahtoon. Puolita vadelmat.

Kostutus ja kokoaminen

  1. Pese sitruuna. Raasta kuori (2 tl) täytettä varten ja purista mehu (½ dl). Sekoita kostutusliemi.
  2. Leikkaa pohja kolmeksi levyksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta sitruunaliemellä.
  3. Levitä puolet täytteestä levylle ja asettele puolet vadelmista vaahdon pinnalle. Aseta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä sekä asettele loput vadelmat.
  4. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.

Koristelu

  1. Vaahdota kerma ja kreemi yhdessä kuohkeaksi. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä reilu puolet vaahdosta kakun päälle ja reunoille lastalla.
  2. Säästä loppu vaahto pursotettavaksi kakun pinnalle. Koristele vaahtopursotuksilla, vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy