Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Vadelma sopii kahvikakkuun! Sopivaksi kakku kypsyy, kun sen antaa muhia uunin jälkilämmössä paistamisen jälkeen vielä vartin verran.
200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 dl kuohukermaa
1–2 dl pakastevadelmia
koristeluun
kuivattua vadelmarouhetta
Vispaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin.
Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen vuorotellen kerman kanssa. Kääntele lopuksi vadelmat taikinaan.
Lusikoi taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Käännä uunin lämpö pois ja anna kakun paistua vielä noin 15 minuuttia.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.