Siirry sisältöön

200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 dl kuohukermaa

1–2 dl pakastevadelmia

koristeluun
kuivattua vadelmarouhetta

Vispaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin.

Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen vuorotellen kerman kanssa. Kääntele lopuksi vadelmat taikinaan.

Lusikoi taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Käännä uunin lämpö pois ja anna kakun paistua vielä noin 15 minuuttia.

 

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy