Kaikki jutut
-
-
Kylmän kylvyn autuusHyiseen hurmioon
”Riisukaa vaatteet. Veteen!” kuuluvat peräkkäiset komennot, ja joukko kilpauimareita pulahtaa jääkylmään järveen. Sama toistuu kerta toisensa jälkeen.
-
Sopivan sitkeääHapanjuuririnkelit
Oi vesirinkeleitä! Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa. Hapanjuurella nostatettuna rinkulaiset ovat vieläkin maukkaampia.
-
Keskelle kauneuttaOlotilana kotiinpaluu
Pirjo Jääskeläinen nauttii talviasuttavasta mökistään niin paljon, että muutti sinne kokonaan.
-
Kas kas, mikä kokoelmaKasetti tuli takaisin
Musiikkia myytiin 1970-luvulla c-kaseteilla kuin leipää. Cd-levyt sysäsivät ne syrjään, sitten musiikkia ruvettiin kuuntelemaan diginä. Nyt kasetteja julkaistaan taas.
-
LuontoKärpän kintereillä
Makaan lumihangella pienen hakkuuaukion keskellä ja leikin kuurupiiloa kärpän kanssa. Valkoinen nappisilmä kurkistaa lumikumpareen takaa ja katoaa saman tien.
-
-
Rauha ja hiljaisuusTähtitaivaan alla
Elämä muuttui työteliäämmäksi, mutta paremmaksi, kun yhdeksänlapsinen perhe muutti rivitalosta vanhaan hirsikouluun Mäntsälään.
-
Lämmöllä ostettu ja lähetettyHyvä kulkee kortilla
Pinosta tulisi melkoinen, jos suomalaisten joulukortit laitettaisiin yhteen läjään. Siitäkin huolimatta, että juhlatoivottelu postitse hiipuu.
-
Tältä joulu maistuuPiparsuklaakakku
Tässä on kaikki: piparkakkua, suklaata ja kermaa. Voiko joulusta selvitä yhdellä leipomuksella?
-
KäsityötKoiran liivi
Kodin Pellervon lokakuun käsityönumerossa koiran liivin ohje oli puutteellinen. Silmukkalukemat olivat oikein, mutta 1. kerroksen lisäykset olivat epäselvät. Purkamaan ei joudu, vaikka olisi tehnyt lehden ohjeen mukaan. Tässä päivitetty ohje.
-
Astioiden aateliaPadassa porisee
Rautapata oli satoja vuosia monen perheen ainoa keittoastia, kertoo Ritva Kylli kirjassa Suomen ruokahistoria. Vielä 1849 keittokirja opasti kokkaamaan rautapadassa avotulella.