Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Neljä levyä lehtitaikinaa sulamaan, omena rengassiivuiksi. Päiväkahviherkku on pian valmis. Onnistuu myös pöhöttimessä!
neljälle
voiteluun
tarjoiluun
UUNIN lämpö 200°. Voit paistaa omenamunkit myös kiertoilmakypsentimessä.
Kuori omena ja poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenasta neljä sentin paksuista viipaletta.
Mittaa sokeri ja kaneli lautaselle ja kierittele omenaviipaleet seoksessa.
Leikkaa lehtitaikinalevyt kahtia ja laita omenaviipale taikinapalojen väliin. Tee keskelle reikä ja nipistele reunat hyvin kiinni.
Voitele taikina munalla ja ripottele päälle loppu kaneli-sokeriseos lautaselta.
Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia tai kiertoilmakypsentimessä 12 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kullanruskea.
Tarjoa heti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kiertoilmakypsennin, airfryer, tuttavallisesti jopa pöhötin, on pienikokoinen pöytäuuni, joka kypsentää ruoat kiertoilman avulla. Niukasti energiaa käyttävä, mutta tehokas laite käy monenlaiseen ruuanlaittoon. Pöhötin on tavallista uunia nopeampi ja paistojäljeltään rapeampi. Kokonsa vuoksi kiertoilmakypsennin sopii pienten annosten tekemiseen.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.