Siirry sisältöön

Ainekset

kahdeksalle

ø 20–22 cm vuokaan

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl kaurajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelilastuja
  • 3 isoa tai 8–10 pientä luumua

Korvapuustijäätelö

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa

Ohje

  1. Uunin lämpö 180°
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota tasaiseksi.
  3. Yhdistä mantelijauhe, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Nostele seos voi-sokeri-munavaahtoon.
  4. Kastele leivinpaperi ja rutista mytyksi. Levitä paperi uuni- ja kakkuvuoan pohjalle.
  5. Levitä ⅔ taikinasta vuokaan.
  6. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut ja asettele vuokaan.
  7. Sekoita lopun taikinan joukkoon kaurahiutaleet ja mantelilastut. Levitä seos luumujen päälle.
  8. Paista piirakkaa uunin keskiosassa 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoa jäähtyneenä korvapuustijäätelön kanssa.

Korvapuustijäätelö

  1. Vaahdota kerma. Valuta joukkoon kondensoitu maito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Pakasta vähintään tunti. Jäätelö säilyy pakastimessa peitettynä useamman kuukauden.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy