n. 50 kpl
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl tomusokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 pötköä (100–125 g) marsipaania tai mantelimassaa
1 rkl voita
3/4 dl appelsiinitäysmehua
1/2 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
n. 2 rkl maitoa
(sokeroituja hedelmäpaloja tai kirsikanpuolikkaita)

Mittaa jauhot, tomusokeri, leivinjauhe, kardemumma, murusteltu marsipaani ja voi leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Sekoita. Jos teet taikinan ilman konetta, raasta marsipaani ainesten sekaan kulhoon. Lisää mehu ja öljy koko ajan sekoittaen, kunnes saat tasaisen, palloksi muovautuvan taikinan.

Jaa taikina kahtia ja laita kumpikin pala isokokoiseen, tukevaan pakastuspussiin, (2l tai pitkopussi). Kauli palat pussissa noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Nosta jääkaappiin tunniksi.

Ota levy kerrallaan jääkaapista. Poista pussi taikinan ympäriltä, leikkaa taikina puoliksi ja kumoa kahdelle leivinpaperille. Ota pipareita tähtimuotilla. Jätä väleihin muutama sentti leviämisvaraa.

Vetäise leivinpaperit pellille ja paista pelti kerrallaan 200-asteisessa uunissa tai 175-asteisessa kiertoilmauunissa, jossa kaksi pellillistä kypsyy kerralla. Paistoaika noin 7 minuuttia, tai kunnes piparien reunat alkavat ovat ruskehtavia.

Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja lopuksi ritilällä. Tee kuorrute: sekoita maitoa tomusokeriin, kunnes saat paksun, mutta levitettävän tahnan. Levitä pipareille (ja koristele hedelmäpaloilla ennen kuin kuorrutus ehtii jähmettyä).

Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa ilmatiiviissä rasiassa.

Jaa artikkeli