Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Tuorejuusto ja piimä tekevät letuista muhkeita kuin blinit. Samasta taikinasta syntyvät sekä suolaiset että makeat lettuset, kun ruohosipulin säästää suolaspalaosastolle.
20–25 kpl
Samasta taikinasta saa sekä makeat että suolaiset letut, kun säästää ruohosipulin suolaisille.
Taikina
5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
6 ½ dl piimää
2 kananmunaa
½ sitruunan kuori
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sokeria
(2 rkl silputtua ruohosipulia)
voita paistamiseen
Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Mittaa piimä toiseen kulhoon ja lisää loput ainekset ruohosipulia lukuun ottamatta. Sekoita vatkaten.
Kääntele kuivat ainekset nuolijalla piimäseokseen. Jaa kahteen astiaan, ja sekoita ruohosipuli toiseen.
Paista letut pannulla voissa.
Päälle
Mäti & tuorejuusto
100 g kirjolohenmätiä
150 g tuorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl silputtua tilliä
½ sitruunan mehu
Sekoita juustoon mausteet ja sitruunamehu. Lusikoi lettukasan päälle reilulla kädellä tuorejuustoa ja mätiä, koristele tillillä tai ruohosipulilla.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.