Siirry sisältöön

20–25 kpl

Samasta taikinasta saa sekä makeat että suolaiset letut, kun säästää ruohosipulin suolaisille.

Taikina

5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
6 ½ dl piimää
2 kananmunaa
½ sitruunan kuori
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sokeria
(2 rkl silputtua ruohosipulia)
voita paistamiseen

Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Mittaa piimä toiseen kulhoon ja lisää loput ainekset ruohosipulia lukuun ottamatta. Sekoita vatkaten.

Kääntele kuivat ainekset nuolijalla piimäseokseen. Jaa kahteen astiaan, ja sekoita ruohosipuli toiseen.

Paista letut pannulla voissa.

Päälle

Mäti & tuorejuusto

100 g kirjolohenmätiä
150 g tuorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl silputtua tilliä
½ sitruunan mehu

Sekoita juustoon mausteet ja sitruunamehu. Lusikoi lettukasan päälle reilulla kädellä tuorejuustoa ja mätiä, koristele tillillä tai ruohosipulilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy