8–10 annosta
3 munanvalkuaista
1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 dl mantelilastuja

Täyte
2–3 omenaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 dl maustamatonta paksua jogurttia tai maitorahkaa

Levitä pellille leivinpaperi ja öljyä se kevyesti.

Vatkaa munanvalkuaiset ja sitruunamehu pysyväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä, lisäyksien välissä voimakkaasti vatkaten. Vatkaa maissitärkkelys vaahtoon.

Levitä marenkitaikina pellille. Ripottele päälle mantelilastut.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä. Kumoa varovasti puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Kuori omenat tarvittaessa ja raasta karkeaksi. Mausta kanelilla ja inkiväärillä. Vaahdota kerma. Lisää ensin jogurtti, sitten omenaraaste kevyesti käännellen. Levitä täyte marenkipohjan päälle ja kääri torttu varovasti rullalle.

Ohje: Marita Suontausta

Jaa artikkeli