Kanan keittäminen

1 (n. 1 kg) pakastekana
n. 2 l vettä
1 rkl suolaa
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl maustepippureita
2 laakerinlehteä
1 porkkana
pala (n. 50 g) selleriä
1 sipuli

Upota jäinen tai jääkaapissa sulatettu kana isossa kattilassa kiehuvaan veteen. Anna kiehua hetken ja kuori pinnalle kohonnut vaahto. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja pestyt, muutamaan osaan paloitellut, kuorimattomat kasvikset.

Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin kolme tuntia tai kunnes liha alkaa irrota luista.

Nosta kana kattilasta ja siivilöi liemi talteen. Liemessä olleet kasvikset ovat jo kaikkensa antaneet, joten niitä ei enää keittoon käytetä. Poista kanan nahka ja irrota liha luista. Paloittele liha.

Venäläinen kanakeitto

100 g juuriselleriä tai pari vartta lehtiselleriä
1–2 sipulia
4 perunaa
2 rkl öljyä
2–3 rkl tomaattipyreetä
2 tl paprikajauhetta
8–10 dl kanalientä
3–4 dl kanapaloja
n. 100 g hapankaalia

Tarjoiluun
smetanaa, paksua jogurttia tai ranskankermaa

Paloittele kasvikset, kuullota kattilassa hetkisen. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Kuumenna.

Lisää kanaliemi, keitä noin 15 minuuttia, kunnes keiton kasvikset ovat pehmenneet. Lisää kanapalat sekä hapankaali ja kuumenna höyryäväksi. Tarjoile smetanan kera.

Jos haluat säilyttää hapankaalin terveelliset maitohappobakteerit, jaa hapankaali ensin lautasille ja kauho kuuma keitto päälle.

Resepti: Marita Suontausta

Jaa artikkeli