Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 tlk (à 420 g) aprikoosinpuolikkaita
Jogurttihyytelö
5 liivatelehteä
    + tilkka aprikoosien lientä
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl vanilliinisokeria

Kostutus
noin 2 dl persikan/aprikoosin lientä

Pinnalle
säilykemandariineja, persikka-, ananas ja mansikkaviipaleita, mangon palasia, mustikoita
2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

Reunoille
suklaatäytteisiä keksipatukoita
sulatettua suklaata kiinnittämiseen

Voitele ja korppujauhota irtopohja¬vuoka. Yhdistä jauhot. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175o noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Valuta aprikooseista liemi ja soseuta ne.

Jogurttihyytelö: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Mausta jogurtti sokerilla ja vanilliinisokerilla. Purista liivatelehdet liiasta vedestä ja liuota ne kuumaan aprikoosiliemeen. Yhdistä liivateseos ja vaahdotettu kerma maustettuun jogurttiin.

Puhdista irtopohjavuoka ja laita leivinpaperi pohjalle niin, että se jää pohjan ja reunan väliin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta pohjaosa vuokaan ja kostuta hedelmämehulla. Levitä pinnalle puolet aprikoosisoseesta ja sen pinnalle puolet jogurttihyytelöstä. Nosta toinen kakkulevy hyytelön päälle. Kostuta ja täytä toinen kerros samoin. Nosta kolmas levy päällimmäiseksi ja kostuta hieman. Anna mehustua jääkaapissa yön yli. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja revi leivinpaperi pois alta.

Koristele pinta säilykehedelmillä ja tuoreilla marjoilla. Hyytelöi hedelmien pinta hyytelösokerilla pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata hiukan suklaata mikrossa. Valele suklaata keksien pintaan ja paina keksit kakun reunaan vieri viereen.

 

Jaa artikkeli