uunipellillinen

pohja

350 g voita
7 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoa
2 1/2 ohrajauhoa
1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa

Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää kylmä vesi. Sekoita taikinaksi ja kauli n. 1/2 senttiä paksuksi levyksi leivinpaperin päälle.

Siirrä korkeareunaiselle uunipellille. Painele taikinasta pari senttiä korkeat reunat piirakkaan. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

täyte

300 g porsaan savukylkeä tai pekonia
1 iso tai 2 pientä parsakaalia nuppuina
1 punasipuli
2 rkl kokojyväsinappia
4 kananmunaa
3 1/2 dl kuohukermaa
3 1/2 ranskankermaa
100 g sinihomejuustoa
1 tl suolaa

timjamia ja mustapippuria

Kuutioi savukylki ja suikaloi sipuli. Paista lihoja pannulla, jotta liiat rasvat sulavat ja lisää sipuli. Pyörittele, kunnes sipuli on hieman pehmentynyt.

Ryöppää parsakaalinnuppuja suolatussa vedessä noin 3 minuuttia, jäähdytä heti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Lado parsakaalit, savukylki ja sipuli esipaistetulle pohjalle.

Sekoita munat, sinappi, kerma ja ranskankerma, mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla ja kaada pellille muiden ainesten peitoksi. Murenna pinnalle vielä sinihomejuustoa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuvat
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

Jaa artikkeli