Raparperisilli

2 kokonaista suolasillifileetä
15 sentin pätkä raparperinvartta
kourallinen mustaherukanlehtiä
1–2 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl vettä

Kuutioi raparperit ja hienonna herukanlehdet. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja raparperikuutiot. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Lisää herukanlehtisilppu. Kaada mausteliemi sillifileiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Savumunavoi

8 kananmunaa
100 g pehmeää voita
ripaus suolaa
muutama tuoreen persiljan oksa

Laita munat kiehumaan. Nosta 4 munaa kylmään veteen 3–4 minuutin kohdalla. Loput saavat kypsyä 7 minuutin muniksi.

Kuori jäähtyneet löysemmät munat ja halkaise ne. Nosta ne savustuspönttöön, savusta 5 minuuttia tai kunnes munat ovat saaneet hienon savuisen värin.

Kuori loputkin munat. Kokoa kaikki munat kulhoon, lisää pehmeä voi ja muhenna haarukalla munavoiksi. Mausta suolalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa vaikka uusien perunoiden kyytipoikana.

Jaa artikkeli