rahkavoitaikina

4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
250 g voita
200 g maitorahkaa

täyte

400 g karitsan jauhelihaa
2 dl ohrasuurimoita
300 g hapankaalia
2 sipulia
2 porkkanaa
3—4 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta timjamia ja rosmariinia

1 rkl curryjauhetta
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
1 muna voiteluun

UUNIN lämpötila 200 astetta.

TAIKINA Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kylmä voi kuutioina tai raasta se jauhoihin. Nypi taikinaksi. Lisää rahka ja sekoita. Kääräise kelmuun ja nosta kylmään odottamaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.

TÄYTE Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolatussa vedessä, valuta tarvittaessa. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, raasta porkkanat. Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit sekä raastettu porkkana ja kuullota vielä hetki.

Sekoita lopuksi mukaan curryjauhe, hapankaali ja kypsät ohrasuurimot. Tarkista, että täytteessä on tarpeeksi makua ja jätä odottamaan, kunnes taikina on kaulittu valmiiksi.

KOKOAMINEN Kauli taikina noin 3—5 milliä ohueksi. Asettele se pellille leivinpaperin päälle siten, että noin puolet siitä jää pellin ulkopuolelle. Levitä täyte taikinalle. Käännä pellin ulkopuolella oleva puolisko kanneksi. Nipistele reunat umpeen ja voitele piiras kananmunalla.

Kanteen voi pistellä koristeeksi reikiä haarukalla tai viiltää veitsellä muutaman höyryraon. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoa esimerkiksi suolakurkkulohkojen, turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Vaihda jauheliha Härkikseen tai kasvijauhikseen, niin saat vegepiirakan!

Jaa artikkeli