muurikassa kuudelle

noin 1 kg naudan flank steakia eli kuvepaistia
noin 1 kg pieniä nauriita pestynä ja lohkottuna
1 nippu sipulia
50–100 g voita
1 sitruunan mehu
suolaa, pippuria ja timjamia
rypsiöljyä paistamiseen
suolaheinää, piparjuuren tai voikukan lehtiä, nuorta maitohorsmaa tai tuoretta pinaattia

Mausta liha suolalla, pippurilla ja timjamilla ja öljyä se molemmin puolin. Nosta liha kuumalle muurinpohjapannulle ja paista 5–6 minuuttia välillä käännellen. Lisää pannulle reilu nokare voita ja naurislohkot sekä sipulinvarret. Valele paistia voilla ja nosta se sivuun pannulta.

Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä sen aikaa, kun kasvikset kypsyvät. Lisää lopuksi pannuun muutama kourallinen villejä vihanneksia tai tuoretta pinaattia ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Leikkaa pihvi viipaleiksi ja tarjoile kasvisten sekä paistovoin kanssa.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva

 

Jaa artikkeli