neljälle

3 dl risotto- tai puuroriisiä
8–10 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
300 g parsakaalia
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
100 g parmesaanijuustoa
50 g voita

Pura parsakaali nupuiksi. Raasta kanta karkeaksi raasteeksi, pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna kana- tai kasvisliemi kattilassa. Lorauta öljyä kasariin. Kun öljy on lämmennyt, lisää sipulit ja riisi. Kuullottele sekoitellen muutama minuutti. Lisää raastettu parsakaalinvarsi ja muutama kauhallinen kuumaa lientä.

Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää lientä kunnes kaikki on käytetty tai riisi on reippaasti napakankypsää eli vielä puruvastusta antavaa (noin 12–15 min.). Älä keitä puuroksi asti!

Lisää parsakaalin nuput risottoon ja kypsennä vielä muutama minuutti, mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta parmesaanijuusto joukkoon, sekoita ja lisää 50 g kylmää voita pieninä paloina. Pyörittele kauhalla, kunnes voi on sulanut ja risotto on kermaisen oloista ja kiiltävää. Tarjoa heti.

Jaa artikkeli