neljälle
n. 700 g lohta
60 g tuoretta inkivääriä
1 lime
suolaa
Paloittele kuorittu inkivääri pikku silpuksi. Mausta lohifilee suolalla ja inkiväärisilpulla.
Vuoraa ritiläkattilan pohja leivinpaperin palalla. Nosta lohi ritiläkattilaan nahkapuoli alaspäin. Kiehuta vesi höyrykattilan alaosassa. Nosta ritilä päälle ja anna lohen kypsyä 8–10 minuuttia, paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys raottamalla lohen pintaa veitsellä.
Purista kypsän lohen pintaan limemehua ja tarjoa heti kvinoan kera.
Pasha haudutetaan tiiviiksi ja täyteläiseksi. Suloisissa pikkupalleroissa maistuu paahdettu manteli, appelsiininkuori ja aprikoosi.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mauste ja jauhot. Taikinaan ei lisätä suolaa, sillä talkkunassa sitä jo on.
Raasta 1 sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua puolet oreganosta ja sekoita silppu jogurttiin. Lisää ras el hanout-mauste ja sitruunamehu & kuori.
Jos hunaja on jäykkää, lämmitä se vesihauteessa notkeaksi. Sekoita sooda hunajaan. Vatkaa kidesokeri ja munat vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja fariinisokeri.
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Vispaa kerma, maito sekä munat kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.