1 grillauslankku (kaupoissa myydään setriä, itse voi tehdä esim. lepästä tai koivusta) 600–700 g lohi- tai kirjolohifilee suolaa ja mustapippuria hyvää öljyä pikku nippu timjamia loraus soijakastiketta ja sitruunamehua
Lankuttaessa lohesta tulee mehevä ja hiukan savuinen. Valmiit grillilankut ovat setriä, mutta itsekin sellaisen voi tehdä. Noin puolitoista senttiä paksun laudan pitää olla täysin käsittelemätöntä puuta, jotta siitä ei irtoa mitään myrkyllistä ruokaan.
Liota lankkua ennen grillaamista vedessä vähintään pari tuntia. Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta soijalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla sekä revi päälle muutama timjaminlehti. Sytytä grilli. Kun noin 80 prosenttia hiilistä on saanut harmaan nukan, on aika aloittaa. Nosta lauta ensin tyhjänä grilliin, että saat paistopintaa paahdettua. Ota siihen tummat raidat, käännä lankku ja nosta kalapalat väljästi puulle.
Grillaa kannen alla. Jos laudan reunat tahtovat syttyä, sammuta vedellä esim. veteen kastetun grillisudin tai muun pienen vesipirskauksen avulla. Nosta lankku grillistä hetkeä ennen kuin liha on täysin kypsää, sillä kypsyminen jatkuu kuumalla lankulla grillistä poistamisen jälkeenkin. Nosta lankku tarjoiluastiaan ja kiidätä koko komeus pöytään.
Tämän ja paljon muita kesäisiä reseptejä löydät painetusta kesä-heinäkuun 2019 Kodin Pellervosta. Tilaajille koko lehti on luettavissa myös E-arkistossa www.pellervo-e-lehti.fi.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Tätiparkourporukka loikkii, pomppii ja könyää niin, että nivelet naukuvat riemusta ja lihakset huutavat ilolla hoosiannaa. Nuorten miesten suosima laji sieppasi mukaansa leidit, joiden ikähaitari on ”yli eläkeiän, mutta alle sata.”
Suomi jakautuu joukkoliikenteen tarjonnassa ennennäkemättömällä tavalla. Korona näivetti muutosten kourissa ollutta alaa entisestään. Ensi kesänä vaikkapa Valamon luostariin ei enää linjurilla pääse.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.