Apposet
Voiko ihanammin kesäaterian enää alkaa? Tuoreet herneenpalot keitetään, voi sulatetaan. Sitten jokainen saa kastaa apposensa voihin. Oijjoi!
Ihan tavallisista pakasteherneistä tehty tahna tuo lohileipiin raikastusta ja rikastusta. Herneiden heleä vihreä sopii hyvin lohen punaan.
alkupaloiksi kuudelle
200 g kylmäsavu- tai graavilohta viipaleina
200 g pakasteherneitä
1 dl ranskankermaa
pari rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
3 siivua mallaslimppua tai ruisleipää
muutama varsi ruoho- tai kevätsipulin varsi
Muhenna sulatetut herneet haarukalla rouheaksi massaksi. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet. Paahda leivät, leikkaa puoliksi ja päällystä hernetahnalla. Lisää muutama siivu kylmäsavu- tai graavilohta ja koristele silputulla ruoho- tai kevätsipulilla.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.