1 kg perunoita
1 litra edullista öljyä, esim. auringonkukka tai rapsi
suolaa

Kuori perunat terävällä pikkuveitsellä kuorimaveitsen sijaan – ja melko reilulla kädellä. Käytä kuoritut perunat muusiin tai muuhun. Sipsit tehdään kuorista.

Huuhtele perunankuoret kunnolla kylmällä vedellä ja nosta keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Kuumenna öljy 175–180-asteiseksi. Lämpömittarin puuttuessa testaa öljyn kuumuus tiputtamalla vaalea leipäpala öljyyn. Kun leipä ruskistuu mukavasti noin puolessa minuutissa, on lämpötila sopiva.

Paista kuoret öljyssä parissa erässä kypsiksi, kauniiksi ja rapsakoiksi. Valuta hyvin talouspaperin päällä ja suolaa sopivasti. Nauti heti ruuan lisukkeena tai dippisoosin kanssa naposteltavana.

Jugurttidippi

3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi raastettuna
ripaus suolaa ja pippuria
2 rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa

Sekoita kaikki ainekset. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Jaa artikkeli