12 palaa
ø 24 cm vuokaan

pohja

300 g piparitaikinaa

täyte
3 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
½ dl sokeria
200 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
3 rkl maitoa

koristeluun
pipareita, granaattiomenan siemeniä, tähtianista, kanelitanko ja kuivattuja appelsiiniviipaleita

UUNIN lämpö 200°

POHJA Painele piparitaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja täytä vuoka kuivaherneillä tai riisillä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.

TÄYTE Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, piparkakkumauste ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossaan.

Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Kiehauta maito.

Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan maitoon. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää lämmin suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa hyvin. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteeseen nuolijalla.

KOKOAMINEN Levitä täyte vuokaan piparipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa lastan avulla. Koristele.

Jaa artikkeli