Siirry sisältöön

Ainekset

Rahkavoitaikina

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g voita
  • 200 g maitorahkaa

Täyte

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 300 g hapankaalia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta timjamia ja rosmariinia
  • 1 rkl curryjauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 1 muna voiteluun

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°
  2. TAIKINA: Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kylmä voi kuutioina tai raasta se jauhoihin. Nypi taikinaksi. Lisää rahka ja sekoita. Kääräise kelmuun ja nosta kylmään odottamaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  3. TÄYTE: Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolatussa vedessä, valuta tarvittaessa. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, raasta porkkanat. Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit sekä raastettu porkkana ja kuullota vielä hetki.
  4. Sekoita lopuksi mukaan curryjauhe, hapankaali ja kypsät ohrasuurimot. Tarkista, että täytteessä on tarpeeksi makua ja jätä odottamaan, kunnes taikina on kaulittu valmiiksi.
  5. KOKOAMINEN: Kauli taikina noin 3–5 milliä ohueksi. Asettele se pellille leivinpaperin päälle siten, että noin puolet siitä jää pellin ulkopuolelle. Levitä täyte taikinalle. Käännä pellin ulkopuolella oleva puolisko kanneksi. Nipistele reunat umpeen ja voitele piiras kananmunalla.
  6. Kanteen voi pistellä koristeeksi reikiä haarukalla tai viiltää veitsellä muutaman höyryraon. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoa esimerkiksi suolakurkkulohkojen, turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy