Siirry sisältöön

Ainekset

6 dl valmista hilloa

  • 16 kotimaista omenaa
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Uunin lämpö 150°tai leivinuunin jälkilämpö
  1. Paloittele omenat ja poista siemenet. Paahda omenan paloja uunissa tunnin verran. Laita uuni pois päältä ja anna omenoiden hautua peitettynä vielä puoli tuntia.
  2. Kaada omenapalat tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi soseeksi siirapin ja mausteiden kanssa. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin, jossa on tiivis kansi. Sose säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Mainos päättyy