Oikaisu: Herukkaiset kuppikakut
Elokuun lehden Herukkaisten kuppikakkujen ohjeesta puuttuu maidon määrä. Taikinaan tulee 1 ½ dl maitoa.
noin 15 kpl
2 munaa
2 dl sokeria
75 g voisulaa
1/2 dl kevytmaitoa
2 dl vehnäjauhoa
50 g rouhittua maitosuklaata
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi maidon kanssa kattilassa. Kaada seos taikinaan ja sekoita. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää suklaarouhe ja sekoita kevyesti.
Voitele kertakäyttöiset pahvimuotit, muffinipellin kolot tai muut sopivat muotit huolellisesti ja lusikoi taikina niihin. Jätä vähän kohoamisvaraa ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorrutuksen lisäämistä.
kuorrutus
250 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
100 g suklaata
50 g voita
1 dl tomusokeria
Sulata suklaa voin kanssa kattilassa tai mikrossa, jätä jäähtymään hetkeksi. Sekoita suklaaseos tuorejuustoon, lisää sokeri.
Pursota tai lusikoi kakkujen päälle keko komea. Kuorrutuksen päälle voi vielä ripotella suklaarouhetta, nonparelleja tai muuta kaapista löytyvää ja somisteeksi sopivaa.
PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.