Siirry sisältöön

Ainekset

Neljälle

  • 1 grillauslankku (kaupoissa myydään setriä, itse voi tehdä esim. lepästä tai koivusta)
  • 600–700 g lohi- tai kirjolohifilee
  • suolaa ja mustapippuria
  • hyvää öljyä
  • pikku nippu timjamia
  • loraus soijakastiketta ja sitruunamehua

Ohje

  1. Lankuttaessa lohesta tulee mehevä ja hiukan savuinen. Valmiit grillilankut ovat setriä, mutta itsekin sellaisen voi tehdä. Noin puolitoista senttiä paksun laudan pitää olla täysin käsittelemätöntä puuta, jotta siitä ei irtoa mitään myrkyllistä ruokaan.
  2. Liota lankkua ennen grillaamista vedessä vähintään pari tuntia. Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta soijalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla sekä revi päälle muutama timjaminlehti.
  3. Sytytä grilli. Kun noin 80 prosenttia hiilistä on saanut harmaan nukan, on aika aloittaa. Nosta lauta ensin tyhjänä grilliin, että saat paistopintaa paahdettua. Ota siihen tummat raidat, käännä lankku ja nosta kalapalat väljästi puulle.
  4. Grillaa kannen alla. Jos laudan reunat tahtovat syttyä, sammuta vedellä esim. veteen kastetun grillisudin tai muun pienen vesipirskauksen avulla. Nosta lankku grillistä hetkeä ennen kuin liha on täysin kypsää, sillä kypsyminen jatkuu kuumalla lankulla grillistä poistamisen jälkeenkin.
  5. Nosta lankku tarjoiluastiaan ja kiidätä koko komeus pöytään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy