Siirry sisältöön

5½ dl vehnäjauhoa
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl lämmintä vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 dl ryöpättyä nokkosta

pinnalle

100 g fetajuustoa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa

koristeeksi

pari kolme pikkutomaattiterttua

UUNIN lämpö 225°

Kerää muutama kourallinen nokkosenlehtiä. Kiehauta ne, jäähdytä kylmällä vedellä ja purista kuivaksi.

Sekoita jauhoihin kuivahiiva, suola sekä sokeri. Lisää noin 40-asteinen vesi ja öljy sekä hienonnetut nokkoset. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia yleiskoneella ja kohota lämpimässä paikassa tunnin verran.

Muotoile taikinasta 2 ohuehkoa leipää. Nosta leivät öljyttyyn paistinpannuun tai leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja ripaus kuivattua oreganoa sekä murusteltua fetaa.

Paahda pikkutomaattiterttuja uunissa 6–7 minuuttia, joko samaan tai eri aikaan kuin leipiä. Leipien paistoaika on noin 15 minuuttia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy