Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Kanelilla ja inkiväärillä maustettu marenkikäärö kätkee sisälleen jugurttivaahtoa ja raikasta omenaa.
8–10 annosta
3 munanvalkuaista
1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 dl mantelilastuja
Täyte
2–3 omenaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 dl maustamatonta paksua jugurttia tai maitorahkaa
Levitä pellille leivinpaperi ja öljyä se kevyesti.
Vatkaa munanvalkuaiset ja sitruunamehu pysyväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä, lisäyksien välissä voimakkaasti vatkaten. Vatkaa maissitärkkelys vaahtoon.
Levitä marenkitaikina pellille. Ripottele päälle mantelilastut.
Kypsennä 175-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä. Kumoa varovasti puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Kuori omenat tarvittaessa ja raasta karkeaksi. Mausta kanelilla ja inkiväärillä. Vaahdota kerma. Lisää ensin jogurtti, sitten omenaraaste kevyesti käännellen. Levitä täyte marenkipohjan päälle ja kääri torttu varovasti rullalle.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.