
Vadelma-herukkavispipuuro
Vispipuuro keitellään tällä kertaa punaherukoista ja vadelmista. Pehmeä aloitus vaikka aamuun.
Vispipuuro keitellään tällä kertaa punaherukoista ja vadelmista. Pehmeä aloitus vaikka aamuun.
”Koen sienimetsässä tekeväni juuri sitä mitä ihmisen kuuluukin tehdä. Olemmehan keräilijöitä”, sanoo tietokirjailija Topi Linjama.
Vanhaan kaupparakennukseen ihastunut pariskunta aikoi tehdä puodista mökkinsä olohuoneen, mutta talo teki heistäkin kauppiaita. Asuinkuntakin muuttui Helsingistä Loviisaan.
Suussa maistuu savuahven ja korvissa soi musiikki, kun tämä pari kurvaa tien päälle. Aamuisin ratkeaa, mihin suuntaan viiksikarvat tänään vipattavat.
Vedenalaisessa maailmassa puhutaan paljon ja vietetään kutujuhlia ympäri vuoden. Kalojen kielellä kerrotaan, kun on nälkä tai pelottaa. Tämä ei ole kalavale!
”Henkeni vähän pysähtyi, kun ensi kertaa näin maalauksilla täyteen kirjaillun kodin”, kertoo Pirjo Tuominen. Hän toimii kyläyhdistyksessä, joka huolehtii Enni Idin taiteilijakodista Padasjoella.
Tilannetajua ja avointa mieltä. Siitä on hyvät sukujuhlat tehty. Ei tökeröistä puheista tai turhista uteluista. Maaritin, 53, suku kokoontuu kerran kesässä hänen vanhempiensa luona Pohjois-Suomessa. Ohjelmassa on kalan savustusta, syömistä, saunomista ja rentoa jutustelua. Lapset pelaavat pihapelejä, ja toisinaan aikuiset innostuvat heittämään tikkaa. ”Juhlissa on tapana puhua paljon ja yhteen ääneen, koska kaikilla on niin
Nokkonen terästää keskikesän leipäset, joiden pinnalle murustellaan fetajuustoa. Uunissa paahdetut pikkutomaatit sopivat seuraksi.
Tiina Pyöttiö luopui omakotitalosta ja kuvitteli, ettei enää koskaan haluaisi kuopsuttaa pihaa. Sitten hän hankki siirtolapuutarhamökin.
“Nyt mennään lujaa ja kerätään luonnosta villiyrttejä. Ne ovat rapeita, mehukkaita ja aromikkaita. Sesongin kultakausi jatkuu juhannukseen saakka”, kertoo keittiömestari ja ravintoloitsija Sami Tallberg.
Entinen maajoukkuenyrkkeilijä ryhtyi käsityöläiseksi ja tikkaa nyt vanhoista nyrkkeilyhanskoista rusetteja.
Pölyttäjähyönteisten määrä hupenee vauhdilla. Se on ongelma koko ihmiskunnalle. Onneksi kotipihalle tai tienpientareelle voi helposti luoda ruokaparatiisin kimalaisille, mehiläisille ja perhosille.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.