Siirry sisältöön

Ainekset

  • 5 dl voikukannuppuja

Mausteliemi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 laakerinlehti

Ohje

  1. Kerää mahdollisimman pieniä ja tiiviitä voikukan nuppuja. Älä poimi autoteiden varsilta.
  2. Huuhtele nuput hyvin ja ryöppää 1 minuutti. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä.
  3. Kiehauta etikka-mausteliemi. Laita nuput putipuhtaaseen purkkiin ja kaada kuuma mausteliemi päälle. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua viileässä vähintään 3–4 päivää, mieluiten viikon verran. Käytä kapristen tapaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla
Mainos päättyy