15–20 kappaletta
250 g valkosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
50 g voita
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua

pintaan
puolukka- ja / tai lakritsijauhetta

Rouhi suklaa ja voi melko pieniksi paloiksi kulhoon, kiehauta kerma ja raastettu sitruunan kuori. Anna kerman maustua 10–15 minuuttia kannen tai kelmun alla, kuumenna sitten uudestaan varovasti kiehuvaksi ja kaada siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.

Jos kaikki suklaa ei ole sulanut, laita kulho vesikattilan päälle ja lämmitä varovasti, kunnes suklaaseos on tasaista. Jäähdytä kokonaan kylmäksi. Ota jäähtyneestä massasta lusikalla palloja ja muotoile ne käsin. Pyörittele tryffelit marja- ja / tai lakritsijauheessa. Anna kovettua jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

 

 

Jaa artikkeli