1 dl kookoshiutaleita
2–3 dl mantelijauhetta
1–2 rkl tyrnimehua
1–2 rkl Jaloviinaa
1/2–1 tl pomeranssikuorta
1/2–1 dl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl sulaa kookosöljyä
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
pistaasipähkinöitä
Sekoita sisuksen ainekset massaksi, josta on helppo pyörittää palloja. Lisää mantelijauhetta, jos maassa on liian löysää ja makuaineita mieltymyksesi mukaan. Nosta pallot kylmään. Maut tasaantuvat vuorokaudessa ja paranevat vanhetessaan.
Sulata suklaa vesihauteessa. Dippaa kylmä pallo kerrallaan suklaaseen ja jätä voipaperin päälle valumaan. Ripottele sulan suklaan päälle rouhittuja pistaasipähkinöitä. Anna jähmettyä.
viidelle pulliin 600 g jauhelihaa 1 iso kananmuna 1 dl korppujauhoa 1 dl vettä 2 tl suolaa 1 tl paprikajauhetta ja rouhittua mustapippuria ripaus chiliä pannulle 1 paprika 1 munakoiso […]
kuudelle alkuruuaksi 600 g punajuuria 100 g salottisipulia 1 valkosipulinkynsi 2 rkl kapriksia muutama timjamin ja persiljan oksa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl kokojyväsinappia suolaa ja mustapippuria lisukkeeksi 1 rkl […]
kuudelle 1,2 kg naudan etuselkää, rintaa tai lapaa 2 sipulia 10 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 2 varsisellerin vartta 1 palsternakka 1 pullo huokeaa punaviiniä 100 g pekonia 200 g metsä- tai […]
kuudelle n. 1 kg kurpitsaa (esim. talvi-, myski- tai hokkaidonkurpitsaa) 2–3 porkkanaa palanen mukulaselleriä 1 palsternakka 1–2 sipulia muutama timjamin ja rosmariinin oksa suolaa, mustapippuria ja ripaus chiliä 1 1/2 […]
neljälle 2 kourallista kuivattuja tatteja 1–2 sipulia 1 iso palsternakka muutama timjaminoksa 1 1/2 litraa kasvislientä suolaa ja pippuria ripaus sokeria öljyä ja voita paistamiseen 3 dl kermaa Kuori palsternakka. […]