Herukkaiset herrasväen leivät

20 kpl

200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

täyte

250 g punaherukoita
1 dl vettä
100 g hillosokeria /1 dl keittomehua

Tee punaherukkahyytelötäyte edellisenä päivänä. Mittaa herukat ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi mehu. Säästä siemenet ja kuoret, jos haluat tehdä jälkimehua vaaleanpunaista juhlajuomaa varten.

Mittaa mehu, kaada se kattilaan, lisää 100 grammaa hillosokeria mehudesilitraa kohden. Keitä 10 minuuttia. Tee hyytelökoe: Ota hyytelöä teelusikallinen lautaselle. Nosta se pakastimeen jähmettymään hetkeksi. Vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos se ei umpeudu, on hyytelö valmista.

Purkita kuumana. Hyytelö kiinteytyy jäähtyessään.

Tee pikkuleivät: Yhdistä kuivat aineet. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, kiedo kelmuun ja nosta jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.

Säädä uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina ohueksi. Ota pyöreällä muotilla, esim. lasilla, pikkuleipiä. Nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Tee joka toiseen pikkuleipään reikä esim. kardemummaputkilolla.

Kypsennä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. Levitä punaherukkahyytelöä ehjälle keksille, nosta reiällinen keksi päälle ja paina varovasti yhteen.

Jaa artikkeli