½ pullapitko
2–3 isoa appelsiinia
1 pieni pala tuoretta inkivääriä
1½ dl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa
1 muna
ripaus kanelia ja kardemummaa
2 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria

Leikkaa pullapitko viipaleiksi. Vispaa maitoon ½ dl sokeria, ripaus kanelia ja kardemummaa sekä kananmuna. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta kuori talteen. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi pikkuveitsellä (ohjevideo).

Raasta inkivääri. Sulata voi ja 1 dl sokeria pannulla tai kattilassa. Nosta appelsiinilohkot ja raastettu inkivääri pannulle. Pyörittele hetkinen, siirrä sitten sivuun hellalta.

Vispaa kerma ja makeuta se tomusokerilla. Kasta pullaviipaleet munamaitoon ja paista voissa kullanruskeiksi. Siirrä viipaleet tarjoiluastiaan tai lautasille. Lusikoi päälle karamellisoitua appelsiinia ja kermavaahtoa. Koristele appelsiininkuoriraasteella.

Samalla ohjeella ritarit onnistuvat myös omenoista.

Jaa artikkeli