ø 26 cm vuokaan

pohja

 • 100 g voita
 • 100 g emmentalraastetta
 • 100 g / 1 1/2 dl vehnäjauhoa tai n. 1 1/3 dl gluteenitonta jauhoseosta

täyte

 • 300–400 g tuoreita sieniä
 • 1 sipuli
 • pikku nippu tuoretta timjamia
 • ½ punttia lehtipersiljaa
 • ½ sitruunan mehu + raastettu kuori
 • 2 kananmunaa
 • 200 g ranskankermaa
 • 50 g emmentalraastetta
 • öljyä paistamiseen
 • suolaa ja mustapippuria

UUNIN lämpö 180°

POHJA Yhdistä pehmeä voi, juustoraaste ja vehnäjauho taikinaksi, pyöräytä palloksi kelmuun ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa täyte.

TÄYTE Kuori ja hienonna sipuli. Siivoa ja pilko sienet karkeasti ja heitä ne pannulle, paista neste pois ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipuli sienten joukossa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä hetken aikaa, lisää sitten silputut yrtit, sitruuna ja ranskankerma sekä munat.

KOKOAMINEN Ota levännyt taikina kylmästä ja kauli kahden leivinpaperin välissä ohueksi, noin 2–3 millin levyksi ja painele voideltuun piirasvuokaan reunoille asti. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia ja anna jäähtyä hetken ennen täytteen lisäämistä.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa vielä noin 20–25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskettunut. Anna piirakan levätä huoneenlämmössä tunnin verran ennen leikkaamista.

Jaa artikkeli