Kantarellipitsat
Grillipitsa on hyvä pitsa! Pohjat paistetaan ritilällä ensin tyhjiltään, sitten lisätään täytteet ja nostetaan komeudet uudelleen lämpöön.
Murakka pohja, kantarelleja, pekonia ja silaus sinappia. Ylellinen ja täyteläinen sienipiiras käy ateriasta sivusalaatin kera.
vuokaan, jonka halkaisija noin 25 cm
Juustovoitaikina
125 g voita
125 g emmentalraastetta
125 g vehnäjauhoa
Leikkaa voi pikku kuutioiksi ja nypi jauhojen kanssa. Lisää juustoraaste ja sekoita taikinaksi. Voitele piirasvuoka hyvin. Painele taikina ohuelti vuoan pohjaan ja reunoille. Nosta hetkeksi kylmään odottamaan.
Täyte
200 g kantarelleja
100 g pekoniviipaleita
2–3 pientä sipulia & silputut varret
muutama tuoreen timjamin oksa
suolaa ja mustapippuria
200 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1 rkl kokojyväsinappia
kourallinen emmentalraastetta
Leikkaa pekoni noin sentin pätkiksi. Silppua sipulit ja suikaloi varret. Revi sienet pariin kolmeen palaan.
Käristä pekoni pannussa rapsakaksi. Lisää sienet ja sipuli. Paista kunnes sienistä on vesi haihtunut, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja silputuilla sipulinvarsilla.
Anna jäähtyä hetkisen. Sekoita sillä aikaa ranskankerma, munat ja sinappi vispilällä.
Lusikoi sienipaistos piiraspohjalle ja kaada ranskankermaseos päälle. Raasta pinnalle vielä hiukan juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.