12 kpl

pohjataikina
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoa

täyte

2 dl tyrnimehua
2 dl kermaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa

marenki

2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1/2 tl tyrnimehua

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää kananmuna. Lisää jauhot taikinaan parissa erässä. Voitele muffinipellin kolot hyvin. Painele taikina koloihin jauhotetuin käsin ohueksi kerrokseksi reunoja myöten.

Sekoita täytettä varten kulhossa sokeri ja vehnäjauhot, lisää tyrnimehu ja kerma. Lisää kananmunat vispaten ja kaada täyte varovasti pohjien päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes reunat näyttävät kypsiltä ja täyte on hyytynyt. Anna leivosten jäähtyä ennen marengilla koristelua.

Marenkia varten vispaa valkuaiset ensin pehmeäksi vaahdoksi, lisää sitten sokeri ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja sitkasta ja jää vatkainta nostaessa jämäköiksi huipuiksi. Sekoita mukaan vielä muutama tippa tyrnimehua, lusikoi tai pursota leivosten päälle ja käytä leivokset nopeasti uunin grillivastusten alla. Varo, ettei pinta pala. Marengin voi ruskistaa myös kaasupolttimella.

Jaa artikkeli