25–30 kpl

50 g manteleita
80 g parmesaania
180 g (2,7 dl) vehnäjauhoa
30 g (0,4 dl) Maizenaa tai perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 kananmunaa
½ dl maitoa
2 rkl öljyä
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Sirottele mantelit leivinpaperoidulle pellille. Ripsauta hiukan suolaa päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskettuneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Yhdistä vehnäjauho, suola, Maizena ja leivinjauhe. Raasta juusto joukkoon ja sekoita. Vispaa 2 munaa maidon ja öljyn kanssa kevyesti ja lisää kuiviin aineksiin. Lisää tinjami ja sekoita taikinaksi.

Lisää mantelit ja vaivaa käsin kunnes saat muodostettua taikinasta kiinteän pallon. Jaa taikina kahtia. Leivo melko litteiksi pitkulaisiksi tangoiksi. Voitele tangot munalla. Paista 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan ruskettuneet, mutta eivät ole vielä kuivuneet rapeiksi. Anna jäähtyä sen verran, ettet polta sormiasi ja leikkaa tangot viistoiksi noin reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi terävällä sahalaitaisella veitsellä.

Lado viipaleet leikkuupuoli ylöspäin takaisin pellille ja paahda vielä viitisen minuuttia. Käännä keksit ja paahda toiseltakin puolelta saman verran. Valmiit keksit ovat rapeita ja kullanruskeita reunoiltaan, mutteivät vielä korpunkovia. Anna jäähtyä kunnolla ja pakkaa pussiin tai kannelliseen rasiaan

Jaa artikkeli