100–200 g ohuehkoja neliskanttisia keksejä, esim. Rainbow Kanelikeksi
3 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
½–1 dl tomusokeria
1 ½ dl hilloa tai sokeroituja, kevyesti survottuja marjoja
pinnalle
tuoreita marjoja
muutama mintun lehti
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka. Mausta tomusokerilla. Säädä makeus sopivaksi keksien ja hillon tai marjojen mukaan.
Asettele rasian tai suorakaidevuoan pohjalle kerros keksejä ja lusikoi päälle marjoja tai hilloa ja reilu kerros rahkakermavaahtoa. Lisää keksikerros ja jatka näin, kunnes astia on täynnä.
Koristele ylin kerros tuoreilla marjoilla ja muutamalla mintunlehdellä ja tupsauta päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Pasha haudutetaan tiiviiksi ja täyteläiseksi. Suloisissa pikkupalleroissa maistuu paahdettu manteli, appelsiininkuori ja aprikoosi.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mauste ja jauhot. Taikinaan ei lisätä suolaa, sillä talkkunassa sitä jo on.
Klassikolle särmää: Höyrytetty lohi on terveellinen perusruoka, johon saat limellä ja inkiväärillä uutta luonnetta.
Raasta 1 sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua puolet oreganosta ja sekoita silppu jogurttiin. Lisää ras el hanout-mauste ja sitruunamehu & kuori.
Jos hunaja on jäykkää, lämmitä se vesihauteessa notkeaksi. Sekoita sooda hunajaan. Vatkaa kidesokeri ja munat vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja fariinisokeri.