kuudelle
600 g kanan jauhelihaa
1 pussillinen texmex-mausteseosta, esim. enchilada
2 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä
8 dl kanalientä tai vettä + 2 kanaliemikuutiota
2 porkkanaa
½ pussillista pakastemaissia
380 g (pahvitölkki) papusekoitusta
1 tlk tomaattimurskaa
ripsaus suolaa
öljyä / voita paistamiseen
tuoretta korianteria tai persiljaa

tarjoiluun
1 prk (200 g) ranskankermaa
tortillasipsejä

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Paista jauheliha voissa tai öljyssä pannulla. Lisää texmex-mausteseos paistamisen loppuvaiheessa.

Lorauta soppakattilan pohjalle öljyä, lisää sipulit ja kuullottele. Jonkin ajan kuluttua lisää myös porkkananpalat. Lisää kanan jauheliha pannulta ja huuhdo pannu kanaliemellä tai vedellä. Lisää liemi tai vesi ja kuutiot sekä tomaattimurska.

Anna kiehua 10–15 minuuttia. Avaa papupurkki ja muhenna osa pavuista haarukalla tai perunanuijalla. Ne suurustavat keiton. Lisää papupurkin sisältö ja pakastemaissit. Anna kiehahtaa. Tarkista suolaisuus, lisää tarvittaessa. Jos soppa on liian sakeaa, lisää tilkka vettä tai kanalientä.

Pakkaa termospulloon kuumana. Tarjoa retkellä vaikka mukeista ranskankerman ja tortillachipsien kanssa

Jaa artikkeli