Jaakko Kilpiäinen
Näiden juttujen valokuvat ovat valokuvaaja Jaakko Kilpiäisen ottamia.
-
-
-
Maistuu myös glögin kerallaPäppänä
Tavallista muhkeammassa leivänpäällysteessä on sekä lohta että katkarapuja. Keittiömestari on saanut reseptin isoäidiltään.
-
Kupsakkaa ja kullankeltaistaRahamiehen mantelikakkuset eli financierit
Kattilassa voi paahdetaan pehmeän pähkinäiseksi. Se antaa kakkusille syvän ja hyvän makunsa, joka on tuttu lusikkaleivistä.
-
Timjamia, salviaa ja rosmariiniaVilli sikapata
Ryytinen loppusyksyn pata hautuu kiireettä. Ensin lämpöön menevät lihat, tunnin päästä myös juurekset. Vaikeinta on odotus.
-
-
Haru, eräs saariNeljä yötä saarella
Harun luodolla Pellingin saaristossa Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä asuivat ja tekivät töitä keväistä syksyihin vuosina 1965–1992. Vuoden 2008 visiitillä tunnelmaa oli vielä paljon tallella.
-
Hyvästä vieläkin parempaaWallenbergin haukipihvi
Hyvä ruokakala hauki on jalossa muodossa Wallenbergin pihvissä. Pursottamalla löysän kalamassan käsittely sujuu supsikkaasti.
-
Perinneherkkkujen parhauttaApposet
Voiko ihanammin kesäaterian enää alkaa? Tuoreet herneenpalot keitetään, voi sulatetaan. Sitten jokainen saa kastaa apposensa voihin. Oijjoi!
-
-
Kadun aurinkoisella puolellaHedelmätarha-täytekakku
Keväisen raikas kakku saa täytteekseen jogurttihyytelön. Hauska reuna askarrellaan keksirullista.
-
Rahkalettujen aatelinenSyrnikit
Hei, Karjalasta letun minä löysin, löysin letun, sievän rahkaisen... ja vieläpä hyvät höysteet sille.