1 1/2 kg luutonta naudan etuselkää, lapaa tai rintaa melko isoina paloina (n. 4 x 4 cm)
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso palsternakkaa
puolikas selleri
1 puntti tuoretta tilliä
suolaa, mustapippuria ja sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 dl kuohukermaa
2 laakerinlehteä
1 rkl sokeria
suurustukseen esim. Maizenaa
Ruskista huoneenlämpöiset lihapalat muutamassa erässä kuumalla pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita uuninkestävään pataan. Käytä myös karkeasti paloiteltuja juureksia sekä sipulia kuumalla pannulla, jotta ne saavat mukavan värin pintaan. Lisää nekin pataan.
Kaada päälle vettä kunnes ainekset peittyvät hyvin, lisää 1 rkl karkeaa merisuolaa, laakerinlehdet ja upota veteen tillipuntin varret yhteen sidottuna nippuna. Anna kiehahtaa hellalla, kuori pois mahdollisesti pintaan muodostuva vaahto ja pane kannen kanssa uuniin 150 asteeseen 3–4 tunniksi.
Kun lihat ovat lähes hajoavan kypsiä, nosta pata uunista hellalle ja lisää kerma, etikka ja sokeri. Tarkista maku, poista tillinvarsinippu ja suurusta pata sopivan paksuiseksi. Hienonna tillipuntin yläpää ja lisää se pataan juuri ennen tarjoilua, jotta kaunis vihreä väri ja tuore maku säilyy.
PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt
Kuvaustarvikkeet Majakka, Karjalohja; Jaakko Heinonen, Antto Paulasto ja tekijät
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.