Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle

  • 800 g ruodotonta haukifileetä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 tl (kukkuraista) suolaa
  • ripaus jauhettua maustepippuria

Leivitykseen

  • 2 dl korppujauhoa
  • 1/2 punttia tilliä

Paistamiseen

  • voita ja rypsiöljyä

Ohje

  1. Paloittele kalafileet suurpiirteisesti. Nosta ne mausteiden kera tehosekoittimen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää kerma sekoituksen aikana. Pysäytä laite heti kun kerma on sekoittunut joukkoon, jottet vatkaa liikaa.
  2. Kaavi massa ulos kulhosta ja pakkaa pursotinpussiin. Nosta kylmään odottamaan.
  3. Jauha myös korppujauhot ja tillinoksat tehosekoittimessa. Anna koneen pyöriä kunnes tilli on hienontunut korppujauhon joukkoon tasaisesti. Siirrä pellille tasaiseksi kerrokseksi ja laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  4. Pursota haukimassasta 6 kasaa tillikorppujauhon päälle, kääntele ja muotoile käsin noin 2 1/2 senttiä paksuiksi pyöreiksi pihveiksi. Paista rypsiöljyn ja voin seoksessa kullanruskeiksi ja kypsennä loppuun uunissa n. 8–10 minuuttia.
  5. Anna pihvien levätä vähintään 5 minuuttia lämpimässä paikassa ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden, kiehautettujen herneiden ja pähkinäisen voin kanssa.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy