Johanna Westersund
-
-
Pirteän kylkiäisen kera
Mämmivanukas ja sitrussalaatti
Mintulla maustettu sitrussalaatti raikastaa ja juhlistaa jälkiruuan. Reseptin videosta oppii näppärän tavan saada aikaan kalvottomia sitruslohkoja.
-
-
-
Kupsakkaa ja kullankeltaista
Rahamiehen mantelikakkuset eli financierit
Kattilassa voi paahdetaan pehmeän pähkinäiseksi. Se antaa kakkusille syvän ja hyvän makunsa, joka on tuttu lusikkaleivistä.
-
Timjamia, salviaa ja rosmariinia
Villi sikapata
Ryytinen loppusyksyn pata hautuu kiireettä. Ensin lämpöön menevät lihat, tunnin päästä myös juurekset. Vaikeinta on odotus.
-
Haru, eräs saari
Neljä yötä saarella
Harun luodolla Pellingin saaristossa Tove Jansson ja Tuulikki Pietilä asuivat ja tekivät töitä keväistä syksyihin vuosina 1965–1992. Vuoden 2008 visiitillä tunnelmaa oli vielä paljon tallella.
-
Perinneherkkkujen parhautta
Apposet
Voiko ihanammin kesäaterian enää alkaa? Tuoreet herneenpalot keitetään, voi sulatetaan. Sitten jokainen saa kastaa apposensa voihin. Oijjoi!
-
Rahkalettujen aatelinen
Syrnikit
Hei, Karjalasta letun minä löysin, löysin letun, sievän rahkaisen... ja vieläpä hyvät höysteet sille.
-
Ajastaika
Talvi ainainen
Mistä mahtaa johtua, että pyrypalloa ravisteleva ihminen hymyilee vaivihkaa? Lumisadepallo, lumiakvaario, lumivisio. Millä nimellä kutsua lasista tai muovista kuplaa, jonka sisällä pyryttää, kun sitä ravistaa? Englanniksi esinettä kutsutaan lumisilla tai vetisillä nimillä snow globe, snowdome tai water globe. Saksalaisille ja ruotsalaisille se on lumikuula: schneekugel ja snökugel. Lumisadepalloja keräilevä helsinkiläinen Mervi Latikka on viime aikoina